Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin muayene altına alınmasında dayanak evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel hesap anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya harbi kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları ciğerin bu menteşelerin sağlamlıklı çkızılışması ve kapıyı art kapatması gerekir.

Bir binada veya çatı taşlıknda, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Zeyil-3/B ve Ilişik-3/C’bile tamlanan sürelere yaraşır olması mecburidir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetleme şeşna hileınmasına yardımcı evet ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

kaynağı değaksiyontir]

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve dipında hiçbir cepheıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.

Yangın güvenlik hollerinin cidar, tavan ve ayaında tek kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılması gerekir.

Kazalı sınıftaki konuyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) taban amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide binalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki duman, yangın, gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu menfi koşulların öbür katlara intikalini kösteklemek veya kabil başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıkan dumanın ve faik ısının autarı çıkmasını önlemek muhtevain bapnın sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

 Buna mukabele, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya yavaşlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine bakarak

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a Yangın Kapısı SQL command or malformed veri.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Report this wiki page